klik om zoom in te schakelen
laden...
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht Wegenkaart Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende

Geavanceerd zoeken

Wij vonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Gent Studentenstad

Volgens de statistieken is Gent de grootste studentenstad van Vlaanderen. Volgens ons is Gent gewoon de wijste stad van de wereld. Welkom in Gent!

 

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en van het arrondissement Gent. Gent heeft een oppervlakte van 156,18 km² en telt zo’n 243.366 inwoners (2010), waarmee het naar inwonertal de op een na grootste gemeente van België is.

Gent wordt ook wel de Fiere Stede of de Arteveldestad genoemd. Wegens zijn ligging in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen wordt Gent ook de Bloemenstad genoemd. De inwoners van Gent dragen de bijnaam Stroppen (Stroppendragers). In Gent spreekt men het Gents, een dialect dat behoorlijk sterk van de andere Oost-Vlaamse dialecten afwijkt.

De historische binnenstad van Gent is zeer bezienswaardig. Het stadssilhouet ervan wordt gedomineerd door ‘de drie torens‘, ook wel de Gentse torenrij genoemd: de 95 meter hoge belforttoren, de Sint-Baafskathedraalmet het wereldberoemde retabel Het Lam Gods van Jan van Eyck en de Sint-Niklaaskerk. De Boekentoren is binnen een universiteitsbibliotheek met ook studeerruimtes. De Boekentoren wordt door velen aangezien als de vierde toren van Gent.

Evenementen:

Gent kent verscheidene grote evenementen. Het bekendst zijn de Gentse Feesten, een tiendaags straat-, muziek- en cultuurfestival in de Gentse binnenstad. Sinds eind jaren 60 zijn deze feesten uitgegroeid tot een van de grootste volksfeesten in Europa.
In Gent worden jaarlijks de muziekfestivals I Love Techno en Gent Jazz georganiseerd; ook is Gent een van de locaties van het Festival van Vlaanderen, een muziekevenement dat verspreid over Vlaanderen plaatsvindt. Op beursgebied zijn er de Jaarbeurs en de Lentebeurs en op filmgebied is er het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent, waarbij ook de World Soundtrack Awards worden uitgereikt.

Onderwijs:

Gent is een belangrijke onderwijsstad in Vlaanderen, met onder meer de Universiteit Gent (± 33.000 studenten), de Hogeschool Gent (± 16.000), de Arteveldehogeschool (± 9000), de Hogeschool Wetenschappen en Kunst (± 1500) en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (± 5000). Tijdens het academiejaar 2009-2010 waren er zo’n 65.000 ingeschreven studenten in het hoger onderwijs, waarmee Gent de stad met de meeste studenten in België geworden is.

Uitgangsfaciliteiten:

De bekendste plaats voor jongeren om uit te gaan is natuurlijk de Overpoortstraat. De straat biedt een waaier van verschillende café’s en clubs waar eenieder zijn geding kan vinden. Verder zijn er verschillende bekende clubs in Gent gesitueerd: Culture Club, Limonada, Club 69, …

Waar wacht je nog op? Kom zo snel mogelijk naar Gent en dan liefst eerst naar ons kantoor 😉

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vergelijk aanbiedingen